21 Aralık 2015 Pazartesi

21 Aralık Kış Ekinoksu

   Etrafı süsleyelim cıvıvl cıvıl bir görüntü ile kendimizi mutlu edelim, her gün manzaranın güzelliğinde kaybolup hayal kuralım :) bana kalsa renkleri, yıldızları ağaçları heykelleri her yere koyar insanlara umut aşılardım, çok karamsar ve mutsuz bir ruh halinin hakim olduğu şu zamanlardan kurtulmak için yapılacak ne varsa yapardım :) 



     .Bugun 21 Aralık kış ekinoksu, Bahara uzanan en uzun gece Zamanın başladığı zaman dır. Farklı kültürlerde bugün kutlanmıştır.
Biz Öz Türkler de ise Nardugan bayramı olarak kutlanmıştır
Nar: Güneş
Dugan (tugan) : Doğan anlamındadır
      


        Zengin bir kültüre sahip atalarımızın bu bayramı bugün Anadolu Türkleri tarafından unutlmuş olsa da Tuva Ve Hakas Türkleri (asya) daki çoğu Türk ülkelerinde kutlanmakta dır
Kendi kültürümüzden bihaber yaşıyoruz ve bu adetimizi germenler kendi bayramı diye kutlamayı avrupa da başlayınca çok hızlı bir şekilde yayılmıştır..

        Günümüzde de böyle değilmi baklavamızı ve Türk kahvemizi vb. bir sürü güzel adet ve alışkanlıklarımızı bu bizim diye bize karşı tutum sergilenmiyor mu..belki yüz yıl gelmeden baklavayı yunan tatlısı diyecekler, ve bizim çocuklarımızda buna inanacaktır olmaz demeyin Nevruz Bayramımızı dahi kendi kültürümüz diye bize empoze etmeye çalışan yok mu..
        Şu anda orta Asya Türk illerinden bir görüntü, AyazAta çok tanıdık geldi değil mi :) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder