30 Mayıs 2018 Çarşamba

Gül Bahçesi


30 Mayıs 2018 bahar mevsimini son günlerindeyiz.Yağışlı havalar bizlere eşlik ediyor, yaz mevsimini özledik.İnsanoğlu her mevsimi sever ve özler, tabiatın bize sunduğu güzellikleri bakmaya doyamaz.
     Toprak anaya dönüş zamanına girmiş olduğumuzu düşünüyorum.Şehirlerin vermiş olduğu stresli yaşamdan kaçmak için hafta sonu ve tatillerde ilk akla gelen doğaya kavuşmak için yapılan faaliyetlere katılmak.

  Sanayi devrimi ile başlayan şehirlerde yaşama anlayışı ile bir yaşam standartı seçen insanlara dört duvara hapsolmuş hissi ile apartman hayatından kurtulma isteklerini çok iyi anlıyorum.
      Toprağın elementleri ve mineralinden oluşan insanoğlunun doğadan kopması mümkün değil.
 


      Yakın zamanda Isparta da yapılan Gül Festivalinden bahsedeyim sizlere, uçsuz bucaksızmış gibi gül fidelerinin büyüdüğü tarlada yürüyüp gül toplayan insanların yüzlerindeki mutluluğu anlatacak kelime bulunamaz. Gül bahçelerinde kurulan kulelerden çıkıp manzaranın keyfini çıkaran yerli ve yabancı turisti görünce  pozitif enerjiyi ne kadar hasret olduğumuz anlaşılıyor. Görsel şovların yanı sıra halk oyunları ve yöresel tatların da olduğu etkinlikler ile bambaşka bir güzellik ile buluşturan Isparta Belediyesinin emeklerini de taktir etmeliyim
 

Ardıçlı köyü Isparta


     Türk dünyası esintileri
    Gül hasadı çiçekleri ve mis gibi gül kokusu eşliğinde geçen bir gün.












       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder